Direct naar inhoud
SVMNIVO het examenbureau voor de vastgoedbranche!

Niveaumeting Register-Makelaar

In 2018 zal binnen het verplichte deel van de hercertificering aan iedere Register-Makelaar gevraagd worden een kennisniveaumeting in te vullen. Hier zal een halve dag aan worden besteed (drie punten). Met de Niveaumeting wordt inzicht verkregen in de competenties van de gecertificeerde makelaars. Deze informatie is exclusief voor de gecertificeerde, anderen krijgen dit niet te zien. Voor de gecertificeerde ontstaat een helder beeld welke competenties hij of zij voldoende beheerst en welke competenties nog verder kunnen worden ontwikkeld in de hercertificering. Hierbij wordt een vergelijking gemaakt met examenkandidaten van de afgelopen drie jaar. Deze rapportage ontvangt de gecertificeerde binnen enkele dagen na de Niveaumeting. Aan het eind van het jaar ontvangt de gecertificeerde een tweede rapportage, waarin inzichtelijk is gemaakt wat de score is ten opzichte van de gecertificeerde makelaars.

De geanonimiseerde informatie van alle Register-Makelaars tezamen geeft VastgoedCert voor de hercertificering inzicht op welke onderdelen de gecertificeerden naar een hoger niveau gebracht kunnen worden in de komende jaren.

Let op! Hoewel deze Niveaumeting deel uitmaakt van het verplichte onderdeel, zijn hier verder geen consequenties aan verbonden. Het is dus geen examen. Indien de Niveaumeting als gevolg van een pauzejaar niet in 2018 kan worden gemaakt, kan dit ook nog in 2019.

Verloop van de Niveaumeting

De Niveaumeting kan op drie manieren worden afgelegd: bij een opleider, op een COEL-locatie of thuis. Voor het thuis afleggen van de Niveaumeting gelden dezelfde regels als voor thuisexamens.

Inschrijven

U kunt de Niveaumeting inplannen via de opleider of met uw persoonlijke account bij SVMNIVO. Hebt u nog geen account? Dan kunt u deze heel eenvoudig en snel aanmaken via de website.

SVMNIVO - Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein 030 - 602 30 60